16 Temmuz 2007 Pazartesi

Yurtlar ve Ev Kiralama

Yurtlar

Üniversitelerde de üç çeşit yurt bulunmaktadır. Ancak bu yurtlardan hiçbirinin mantığı Türkiye'daki yurtlarla uyuşmamakta.

1.Bir odalı ev mantığında olan bu yutlarda her odanın içinde mutfağı , tuvaleti ve banyosu bulunmakta bu yurtlarda her odada 4 kişi barınmaktadır.

2.İki odanın ortak tuvalet ve banyoyu kullandığı bu yurtlar hazırlık sınıfından sonra yabancı öğrencilere tahsis edilen yurtlardır.Mutfak yine butun kat tarafından ortak kullanılır 2 tane olmak üzere. Odaları 4 kişi paylaşmaktadır.

3.Bu yurt ilk gelen Türk öğrencilere direkt tahsis edilen yurtlardır.(bkz 6.yurt) Ancak 5 katlı olan bu yurtta her katta 26 oda 2 büyük tuvalet ve 2 büyük mutfak vardır. Her odada 4 kişi kalır ama biyolunu bulup bu sayıyı azaltmak mümkün olabilir. Banyo ihtiyacını ise futbol sahalarındaki duş mantığı ile ortak büyük banyoda öğrenciler karşılayabilmektedir.

EV KİRALAMAK

Kiev'de okuyan her öğrenci için ev kiralamak çok basittir. Buradaki kiralık evlerin hepsi eşyalıdır. Ancak bu ucuzluk şehrinde pahalı olan şeylerden biridir ev kirası. 10 Mayıs 2007 tarihini baz alırsak ; Tek odalı evlerin kiraları merkezde en ucuz aylık 500 dolar merkez dışında 300 dolara(tek oda) kadar inmektedir 2 ve 3 odalı evler 750 dolardan başlamakta yerine ve eşyalarının yeniliğine göre 2000 dolara kadar gitmektedir. Evlerde sıcaksu ve kalorifer 24 saat full çalışır ve elektrik su ve telefon abonman ücreti hepsi aylık 50 doları geçmez.Bu şehre gelince en az 10 gün çevreyi tanımak için sabit bir yerde kalmanız tavsiye edilir. Çünkü şehrin her yeri ve ulaşım araçlarının ulaştığı yerler birbirinden farklıdır. Metro yakınları genellikle güvenli olan çevrelerdir. Evi kiralarken de dikkat etmeniz gereken diğer husus ise acentaların komisyon sistemidir.. Dolandırılmamak icin cok dikkatli olmanız gerekir..Cunku cogu ev sahibi burdaki kotu emlak sistemi yuzunden ikametgah yapmaz kimseye ve istedigi zaman evden sizi atma yetkisine sahip olur boylelikle. Acentalardan emlakçı yardımı almadan ev bulmanız zor dur. Ev bulundugu zaman emlakcı ev kirasının yarısını komisyon olarak alır. Ve bir aylık kira da peşin olarak ev sahibine verilir. Aylık kira ödeme sistemi de peşin ödeme biçiminde gerçekleştirilir.

Hiç yorum yok: