16 Temmuz 2007 Pazartesi

Üniverste Rehberi

Ukrayna üniversitelerinin 300 yıllık köklü bir geçmişi vardır. Türkiye’de hemen hemen tüm özel üniversitelerin ikinci yabancı dil olarak Rusça’yı öğretmeleri Ukrayna üniversitelerinin gençlerimiz açısından ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Eğitimin yerinde alınması ve Ukrayna Üniversitelerinde İngilizce ve Rusça’nın aynı anda öğrenilebileceği göz önüne alındığında Ukrayna Üniversitelerinde yüksek öğrenim görecek Türk öğrencilerin geleceğe bir adım önde başlayacağı bir gerçektir.

Bu çerçevede bütün herkes Dnepropetrovsk Devlet Üniversitesi, Harkov Ulusal Havacılık Üniversitesi, Kırım Devlet Tıp Üniversitesi, Kiev Havacılık Üniversitesi, Kiev Personel İşletme Akademisi, Kiev Ulusal Taras Şevçenko Üniversitesi, Kiev Ulusal Teknik Üniversitesi, Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi, Odessa Ulusal İ. İ. Meçnikov Üniversitesi, Zaporojye Devlet Teknik Üniversitesi, gibi dünyaca tanınmış üniversitelerde yüksek öğrenim görmek gençlerimize iyi bir gelecek sağlayacaktır. Kiev, Harkov, Zaporojye, Simferopol, Odessa ve Dnepropetrovsk gibi Avrupa’nın en güzel şehirlerinde dünya kalitesinde yüksek öğrenimin yanında değişik kültürlerle tanışma imkanına kavuşacak ve küresel ölçekte bakış açılarına sahip olacaklardır.

ÖNEMLİ NOT: UKRAYNADA KPI HARİÇ HİCBİR UNİVERSİTENİN DENKLİĞİ YOKTUR.. VE SONRADAN DENKLİK ALINMASI DA İMKANSIZDIR. BU SEBEPLE KARARINIZI İYİ VERİN.

Hiç yorum yok: